Смрадлика (Cotinus coggygria)

 • Цени от: 54.52 лв.

В ход са изследвания за разбиране на пълния потенциал и ползите за здравето на чудодейните свойства на 100% натуралното етерично масло от Смрадлика. Мощното антисептично, противовъзпалително и кръвоспиращо действие на маслото го превръщат в универсално лечебно средство за лечение на различни кожни инфекции, гнойни кожни обриви, рани, циреи и хемороиди. Ускорява заздравителните процеси при трудно зарастващи рани, осигурява ефективна и безопасна хигиена на устната кухина, укрепва и предотвратява загубата на коса.

Смрадликата (Cotinus coggygria) е пищно цъфтящ, ароматен нисък храст с дълги мъхести розови цветове, във форма на облачета, които й придават вид на пушек – откъдето идва и второто наименование „димящо дърво“. Тя е от семейство Смрадликови (Anacardiaceae). В България билката е по-известна с другото си име Тетра. Други нейни наименования са Евразийско димящо дърво, Димящ храст и Кукуч.

Лечебното етерично масло от Смрадлика има изключителни антибактериални, противовъзпалителни, противогъбични, антисептични и адстрингентни свойства, които подпомагат и ускоряват заздравителните процеси на кожата при обриви, отоци, наранявания, рани. Маслото от Смрадлика причинява частично коагулиране на болестния секрет или на възпалената повърхност. В резултат на това се образува филм, който защитава наранената тъкан от външни въздействия. Намалява се чувствителността към болка, овладяват се възпалителните процеси, свиват се кръвоносните съдове.

Силното антибактериално, противовъзпалително и дезинфекциращо действие на натуралното масло от Смрадлика го правят особено ценно при лечение на симптомите на простудните заболявания: хрема, запушен нос, сълзене на очите, болки в гърлото, кашлица, главоболие и мускулни болки.

Висококачественото масло от Смрадлика проявява силно изразено антисептично, антивирусно, противогъбично и антимикробно действие, което го прави безценен помощник при лечение на кожни възпаления, силно изразено акне, атопична екзема, суха лющеща се кожа, атопична чувствителна кожа, невродермит, гнойни и незаздравяващи рани, гъбични инфекции на кожата.

Натуралното масло от Смрадлика се използва при зъбобол и за заякване на венците. Спира кървенето при пародонтит и язвени възпалителни процеси в устната кухина. При вадене на зъб намалява кървенето и предпазва от вторични инфекции, също така успокоява травмираната тъкан и намалява риска от оток. Ценното масло от Смрадлика стопира опасното възпаление и неутрализира мъчителната болка при възпалени венци, стоматит и болен зъб. При афти и язви по лигавицата на устната кухина − подпомага и ускорява заздравяването.

Това лечебно масло е едно от най-добрите естествени средства за поддържане на добра хигиена на устната кухина. Премахва неприятната миризма на краката.

 

СЪВЕТИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ТЯЛОТО

Антисептично (дезинфектиращо) действие

 • Аромалампа: добавете 2-3 капки етерично масло на 15 кв.м.

 

Простудни заболявания, кашлица, хрема, синузит

 • Инхалация: добавете 1-3 капки етерично масло в 2 л. вряща вода и вдишвайте парата в продължение на 10 минути.
 • Масажно масло за тяло: 3 капки етерично масло смесете с 100 мл. базово масло.

 

Пародонтоза, възпалени венци, профилактика на устната кухина (вкл. лош дъх на устата)

 • Гаргара или вода за уста: добавете 1 капка етерично масло към пастата за зъби вечер с обилно изплакване на устата.

 

Кожни обриви и възпаления

 • Вана: 5-10 капки етерично масло смесете с емулгатор и добавете към водата за ваната.

 

Атопичен дерматит, екзема, хемороиди

 • Вана: 4-5 капки етерично масло смесете с емулгатор и добавете към водата за ваната. Продължителност: 10 мин.
 • Масажно масло за тяло: 1 капка етерично масло се смесва с 50 мл. чист зехтин. Ззасегнатите участъци се разтриват внимателно / 2-3 пъти дневно.

 

За бързо заздравяване на рани

 • Разтривки: 1 капка масло се смесва с 50 мл. чист зехтин или базово бадемово масло. Нараненият участък се разтрива внимателно 2-3 пъти дневно и се оставя открит.
 • Вана: 4-5 капки етерично масло смесете с емулгатор (напр. 1 л. мляко) и добавете към водата за вана.

 

При потящи се крака

 • Вана за крака: 3 капки етерично масло от Смрадлика и 4 капки Лавандула смесете с емулгатор и добавете към водата за ваната за крака.

 

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от Смрадлика е високо концентрирана растителна съставка! Да не се използва неразредено върху кожата! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото! Не се приема вътрешно!

Коментари (0)

© 2019 ВИТАЛИС ХЕЛТКЕЪР ЕООД   Всички права запазени!     Web Design & SEO by Zashev
Back To Top