Жълт кантарион (Hypericum perforatum)

  • Цени от: 68.20 лв.

Чистото 100 % натурално етерично масло от Жълт кантарион (Hypericum perforatum)събира в себе си слънчевият и живителен магнетизъм на природата и се явява мощен естествен растителен антидепресант. Маслото от Жълт кантарион има противовъзпалително, антибактериално, кръвоспиращо, антимикробно, регенеративно-стимулиращо зарастването на рани действие. Външно се прилага при изгаряния и трудно зарастващи рани, а вътрешно при стомашно-чревни възпаления, язви, гастрити и като леко затягащо средство.

Чудодейната лечебна билка Жълт кантарион (Hypericum perforatum) носи народните наименования: Христова кръв, Христова чудотворка, Звъника и Порезниче. Тя е позната на човечеството от дълбока древност като магическа билка, която по естествен начин влива светлина и жизненост в човешкото тяло и оказва мощно влияние върху тялото и духа.

Жълтият кантарион е особено ценен заради съдържанието на хиперицин – най-силният природен антидепресант познат на науката. Натуралното етерично масло от Жълт кантарион успешно се прилага за лечение на депресивни състояния, тревожност, безпокойство, нервно напрежение и психично изтощение.

Клиничните изследвания доказват, че ефективността на 100 % чистото етерично масло от Жълт кантарион в борбата с депресиите се дължи на по-бавното но за сметка на това по-продължително действие в сравнение с класическите антидепресивни лекарствени средства и най-важното – няма странични ефекти. Особено през по-студените и мрачни сезони натуралното масло от Жълт кантарион е перфектен стимулант − облекчава симптомите на сезонната депресия и подобрява настроението.

Етеричното масло от Жълт кантарион оказва благотворно въздействие върху целия организъм, ефективно се използва за лечение на кожни заболявания, инфекции в устната кухина и показва силна антивирусна активност срещу херпесният вирус.

Благодарение на противовъзпалителните, антибактериалните, регенеративните и бактерицидни свойства, 100 % чистото натурално масло от Жълт кантарион се използва успешно за лечение на рани, наранявания, изгаряния и белези. Грижата с натурално масло от Жълт кантарион се прилага особено ефективно при възпалена, напукана, люспеста и суха кожа.

Лечебното маслото от Жълт кантарион оказва също така благоприятен ефект при лечение на язвена болест, гастрит и болест на дванадесетопръстника. Има свойства да отпуска гладката мускулатура на жлъчните протоци, кръвоносните съдове, червата и пикочопроводите, което облекчава отделянето на жлъчка, ликвидира застойните процеси в жлъчката, възстановява перисталтиката на червата и повишава диурезата.

Благодарение на изключителните противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства маслото от Жълт кантарион много често се използва за масаж при невралгии, ишиас, ревматизъм, артрит и болки в мускулите. Спортистите често използват маслото от Жълт кантарион за възстановяващи масажи на мускулите, сухожилията и тъканите.

 

СЪВЕТИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ

Депресия, нервност, тревожност, безпокойство и безсъние

  • Аромалампа: добавете 3-4 капки етерично масло към 4 с.л вода.
  • Вана: 4-6 капки етерично масло смесете с емулгатор (мед, мляко, морска сол, сметана, сол) и добавете към водата за ваната.

 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Херпес

  • Локално приложение: нанесете 1 капка етерично масло в чист вид върху засегнатия кожен участък.

 

Язвена болест, гастрит и болест на дванайсетопръстника

  • Вътрешно приложение: макс. 5 капки етерично масло смесете с чаена лъжичка мед и добавете към чаша вода или билков чай / 3 пъти на ден.

 

Слънчевото изгаряне

  • Локално приложение: в разреден вид 1:10 в базово растително масло.

 

Ревматизъм и подагра

  • Компреси: 15 капки етерично масло смесете с вода или разтворете в ароматно олио. Сложете малка хавлиена кърпа върху водата и я оставете да се напои. Изстискайте я добре и я поставете върху болезненото място.

 

Болки в гърба и ставите, невралгии, болки в мускулите и разширени вени

  • Масажно масло за тяло: 20 капки етерично масло смесете с 50 мл. базово масло.

 

Инфекция на пикочните пътища

  • Вътрешно приложение: 2-3 капки етерично масло смесете с чаена лъжичка мед и добавете към чаша топла вода или билков чай / 3 пъти на ден.

 

Нарушение на дейността на бъбреците и жлъчните пътища

  • Вътрешно приложение: 2-3 капки етерично масло смесете с чаена лъжичка мед и добавете към чаша топла вода или билков чай / 3 пъти на ден.

 

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от Жълт кантарион е високо концентрирана растителна съставка! Прилагането му в чист вид върху кожата трябва да се извършва с повишено внимание! Да се съхранява на недостъпно за деца място! Да не се използва по време на бременност и кърмене без предварителна консултация със специалист! Да се избягва контакт с очите и лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни области на тялото!

Жълтият кантарион повишава чувствителността на организма към ултравиолетовите лъчи! Не е препоръчително да се използва от хора със слънчеви алергии, много светла и/или чувствителна кожа, както и преди излагане на слънчева светлина!

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. Вътрешната ароматерапевтична употреба на етеричното масло изисква задължителна предварителна консултация с ароматерапевт!

Коментари (0)

© 2019 ВИТАЛИС ХЕЛТКЕЪР ЕООД   Всички права запазени!     Web Design & SEO by Zashev
Back To Top